Welkom Transformational Friend: Sannah Nagelkerken


Transformational Friends zijn (young) professionals in het publieke domein die actief onze leefomgeving verduurzamen, met passie & visie. Deze keer stellen we Sannah Nagelkerken voor. Sannah is werkzaam als talentmanager voor het Nationaal Water/Bodem Traineeship en als projectleider doorontwikkeling Waterkamer bij het Waterschap Aa en Maas. Vandaag deelt Sannah haar drijfveren en inzichten om duurzaam te transformeren op zakelijk én persoonlijk gebied.
Avonturieren! Nieuwsgierigheid en explorerend, het zit in mijn natuur. Op mijn 17e ging mijn langgekoesterde droom in vervulling: alleen op reis, ver weg, naar Zuid-Amerika. Reizen betekende voor mij de honger naar onbegrensd ontdekken en een gevoel van oneindigheid. Iets waar wij als mens gretig gebruik van maken: het ontdekken (reizen), benutten (consumeren, carrière maken) en willen groeien (innoveren, leren). Het idee dat alles mogelijk is heeft een keerzijde. Grenzeloos leven belast de fysieke leefomgeving. De aarde is niet onuitputtelijk en wij als mens ook niet.

Wat houdt mij bezig? Ik zie dit terug in mijn werk als begeleider van trainees: jonge, ambitieuze talenten die het water- en bodemwerkveld bestormen met een enorme drive: bijdragen aan een duurzame(re) wereld. Intrinsiek gemotiveerd en vol energie gaan zij opzoek naar hun kwaliteiten om ‘zoveel mogelijk uit zichzelf te halen’. De lat ligt hoog! De grootste uitdaging bij deze doelgroep, zie ik, is het begrenzen van groei en mogelijkheden.

De vraag die mij persoonlijk en in mijn werk dagelijks bezig houdt is; hoe houden wij onszelf en de wereld om ons heen vitaal?


Als Transformational Friend, als begeleider van trainees, maar ook vanuit persoonlijke herkenning wil ik aan de slag met deze vraag. Ik ben het gesprek aan gegaan met mensen die dichtbij of juist verder van mij af staan, op zakelijk en persoonlijk niveau. Maar allemaal vanuit gelijkgestemdheid: een vitale wereld is mogelijk door nieuwe vormen van samenwerking.


Wat is daarvoor nodig?

Verder durven kijken dan je eigen vakgebied en denkwijze én een beetje lef. Door te vragen (nieuwsgierigheid), te proberen (verwondering) en soms te transformeren geloof ik dat oplossingen voor een duurzame leefomgeving én samenwerking sneller gevonden zijn. Reizen heeft mij veel groots laten zien, maar ook geleerd dicht bij mijzelf te blijven. Verandering kan en lukt in kleine stappen.


Ik ben Sannah, en sluit graag af met een uitspraak van de Catalaanse zanger Joan Manuel Serrat. Een uitnodiging om regie te pakken en te vertrouwen in jouw eigen bijdrage. Ook als het gaat om een duurzame leefomgeving.

“Caminante no hay camino, se hace camino al andar”
Traveler, there is no path. The path is made by walking.


#transformeren #youngprofessionals #trainees #overheid #publiekedomein #dromen #regie #duurzameleefomgeving #verantwoordelijkheid0 comments