Welkom Transformational Friend: Mundel van Wezenbeek

De komende tijd stellen we maandelijks nieuwe Transformational Friends voor. Dit zijn (young) professionals in het publieke domein die actief onze leefomgeving verduurzamen, met passie & visie. Deze keer stellen we ondernemer Mundel van Wezenbeek voor.


Mijn passie voor duurzaamheid

Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met duurzaamheid. Ik vond het zó leuk, dat ik het nooit meer los heb kunnen laten. Ik heb op allerlei plekken in allerlei functies gewerkt (van Texel tot Limburg en natuurlijk in mijn ‘eigen’ Brabant). Duurzaamheid is daarbij altijd de rode draad is geweest. Mijn innerlijke drive voor verduurzaming is groot waardoor ik mij er ook vol passie voor inzet.


Mijn duurzame werkzaamheden

Ik heb een eigen adviesbureau, L-Mundo, van waaruit ik zowel duurzame adviesopdrachten als detacheringen doe (met name op het vlak van de energietransitie bij het maken van beleid of uitvoeringsprogramma’s). Daarnaast ook het trekken of uitvoeren van de duurzame projecten zelf, waaronder de realisatie van een drijvend zonnepark, het aanvragen en uitvoeren van subsidietrajecten, het verduurzamen of zelfs energieneutraal maken van woningen, het verzorgen van zonnepanelenprojecten zoals Zon op je Dak, het opzetten van een energiecoöperatie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het echt zo ontzettend leuk en leerzaam om op zoveel verschillende manieren een invulling te kunnen geven aan een duurzame(re) samenleving.


Duurzaam leven

Natuurlijk geldt ook voor mij ‘practice what you preach’. Ik rijd duurzaam (eerst op CNG/groen gas en nu elektrisch), ik eet verantwoord en wij willen heel graag onze woning volledig verduurzamen. Wat nogal een uitdaging is, aangezien het om een jaren ’70 woning gaat waar nog veel moet gebeuren. We hebben een stappenplan gemaakt hoe we stapsgewijs in enkele jaren onze woning volledig energieneutraal kunnen maken.


Samen duurzaam ondernemen

Mijn partner David, die zich richt op projectontwikkeling in hout. We vonden dit samen nog niet genoeg. Vanuit hobby en idealisme zijn we daarnaast nog een webwinkel begonnen die zich richt op het verder stimuleren van het scheiden van huishoudelijk afval. Vanuit de overtuiging dat wanneer dit leuk en makkelijk wordt gemaakt, mensen dit op gaan pakken. En op deze wijze hebben we inmiddels al duizenden mensen geholpen bij het scheiden van afval!


Kortom, mijn drive voor een duurzame samenleving is groot. Ik geloof dat iedereen op zijn eigen wijze hier een bijdrage aan kan leveren. En op deze wijze kan ik weer anderen inspireren om dit ook te doen. Gezamenlijk kunnen we zo veel bereiken!


#transformeren #duurzaamheid #afvalscheiden #projectontwikkeling #transformationalfriends #advisering #duurzaamleven #energietransitie

0 comments