Review: Seepje getest

Duurzaam afwassen... Hoe kun je dat zo goed mogelijk doen? In een ander artikel in mijn blog vind je verschillende tips over 'duurzaam afwassen' met goede resultaten. Er zijn verschillende merken momenteel in omloop met verschillende duurzame kenmerken. Vandaag staat een review van het merk Seepje centraal. Het bedrijf produceert diverse natuurlijke was- en reinigingsproducten en dat testte ik voor je uit!


Over Seepje

Het bedrijf Seepje heeft als missie om een schonere én duurzamere wereld te creëren. Seepje maakt verschillende wasmiddelen, allesreinigers, afwasmiddelen, wasverzachters en handzepen van diverse ingrediënten uit de natuur. De oprichters Melvin en Jasper van Seepje kregen inspiratie voor het bedrijf toen ze in Nepal zagen mensen daar zeep maakten van vruchtenschillen. Met deze schillen begon een avontuur wat nu Seepje heet. Alle Seepje producten zijn momenteel minimaal 99% natuurlijk waarbij het bedrijf zich ontwikkeld naar 100% natuurlijk. Geen microplastics en synthetische parfums dus! De ingrediënten zijn volledig van plantaardige en minerale herkomst, ook dus zonder aardolie. Bij de selectie van de ingrediënten is rekening gehouden met de herkomst, jouw gezondheid en de gevolgen voor het milieu.


Product review

  • Afwasmiddel Seepje (limoen): Het afwasmiddel ruikt lekker fris naar de vermelde limoen geur. Het servies, pannen, bestek en glazen worden goed schoon. Het afwasmiddel is een stevige fles en oogt ook mooi in de keuken. In tegenstelling tot een blokzeep blijft dit afwasmiddel dus ook mooi ogen in de keuken. Hier tegenover staat wel dat de fles van plastic is, iets wat ik persoonlijk liever vermijd. Deze fles heb ik echter aangeschaft omdat ik in het vervolg ook mijn eigen afwasmiddel ga maken. Prima om dus vervolgens te recyclen weer! Ook is het plastic gemaakt van gerecycled materiaal waardoor er geen onnodig plastic in het productieproces wordt toegevoegd. De ingrediënten zijn voor 99% natuurlijk waarbij ingrediënten als de schillen van de Sapindus mukorossi, Caprylyl/Capryl glucoside (gemaakt van suiker uit mais, kokosolie en RSPO gecertificeerde palmkernolie) en SLES op basis van natuurlijke ingrediënten. Een aandachtspunt in de ingrediënten is het gebruik van palmkernolie, dit geeft het bedrijf zelf gelukkig ook aan en werkt hieraan. Goed voor de transformatie in deze sector!

Wil jij Seepje ook een proberen? Dit product is o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bol.com en WAAR.


Geschreven door: Tiffany Pergens (juli 2021).


#seepje #getest #review #afwassen #natuurlijk #duurzaam #afwasmiddel #transformeren
0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven