Review: Organic Basics - sportoutfit

De zoektocht naar eerlijke en duurzame kleding is een leuke uitdaging. Via een advertentie op Instagram stuitte ik op het merk Organic Basics. Vanuit mijn nieuwsgierigheid tikt ik het merk een in op Good On You. Het merk scoorde enorm hoog waardoor mijn interesse was gewekt. Het merk stelt hoge duurzaamheidseisen materialen, productie, werkplek en het gehele duurzame model. De website van het merk is zelfs Low Impact. Mijn sportkleren waren na vele jaren toe aan vervanging waardoor ik koos voor dit merk. Genoeg redenen voor mij om dit product aan te schaffen. Vandaag beoordeel ik de volgende producten:

Stof & duurzaamheid

Het materiaal voor dit outfit bestaat uit:

  • TENCEL™ – een stof zachter dan zijde, gemaakt van eucalyptusbomen afkomstig uit speciaal beheerde, duurzame bossen. Een kunstvezel die ook wel Lyocell wordt genoemd.

  • Biologisch katoen ook wel GOTS (Global Organic Textile Standard) genoemd – super zacht katoen zonder chemicalien.

  • Gerecyclde materialen – om water en energie te sparen

  • SilverTech™ – GRS (Global Recycle Standard) gecertificeerd gerecycled nylon.

Daarnaast worden de items zonder overbodig plastic verstuurd en hebben de items geen vervelende en overbodige labels. In de bovenstaande foto werd het pakket geleverd. Geen plastics te vinden, top!


Ervaringen

- Kosten: De aanschaf van het outfit is prijzig (€145) maar dat zijn ook broeken van andere merken zoals Nike en Adidas. De kortingscode WELCOME10 had ik gebruikt omdat dit mijn eerste product van Organic Basics was.

- Online inkopen: De gangbare maten van het merk zijn XS-XXL. Ik koos maat M voor de bh en maat S voor de broek. Deze sloten goed aan. Het merk valt niet per se groot of klein uit naar mijn mening.

- Comfort: De brede randen van het outfit maken dat alle items stuk voor stuk aanvoelen als een tweede huid. De randen snijden niet in de huid, de stof blijft op de juiste plek zitten en voelt comfortabel.

- Levensduur: Het outfit is goed te wassen maar het stof is wel kwetsbaar. Scherpe randjes kunnen de stof snel beschadigen. Dit vind ik persoonlijk een minpunt omdat ik graag zo lang mogelijk gebruik maak van dit kostbare product. Ik was het outfit zorgvuldig in een waszak waardoor ik hoop dat de stof zo lang mogelijk mee kan gaan. Over enkele jaren kan ik hierop reflecteren :)


Conclusie

Voor een yoga workout is dit mijn favoriete outfit. Ook is het outfit goed te gebruiken voor een high intensity workout. Toch is het een ander stof dan de reguliere sportkleding waardoor het wel even wennen is. Ook is de stof vrij kwetsbaar, ik hoop dat ik net zo lang (10 jaar) met het outfit kan doen als mijn andere sportkleding.


Geschreven door: Tiffany Pergens. Volg mij op Instagram via Transformational Friends of op mijn persoonlijke account om op de hoogte te blijven van de laatste duurzame reviews.


P.S. Dit blog is niet gesponsord door Organic Basics of andere partijen.


#sportkleding #duurzaam #carbonneutral #organicbasics #duurzamekleding #review #ervaringen #yoga #kleding #nederlands #getest
0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven