Review: Marcel's Green Soap - handzeep

De Marcel's Green Soap producten zijn bewust samengesteld (vegan, plantaardig en van gerecycled materialen). In deze review deelt Tiffany Pergens haar ervaringen over:

Waarom dit product?

Dit product kwam ik tegen tijdens mijn zoektocht naar een plasticvrije shampoo. In een andere review spreek ik over mijn ervaringen met de plasticvrije shampoo bar van dit merk. Om mijn handen te wassen gebruikte ik meestal een plasticvrije zeep van Dille & Kamille of Aleppo zeep. Een duurzaam alternatief voor eigen gebruik. In deze corona tijd vond ik dit met bezoek niet hygiënisch genoeg. Er bestaan wisselende opvattingen wat hygiënischer is of niet, maar in deze corona tijd wilde ik een duurzaam alternatief voor mijn bezoekers. In mijn zoektocht naar een duurzame oplossing stuitte ik op de Marcel's Green Soap handzeep. 100% gemaakt van gerecycled plastic én vegan. Bij de Albert Heijn schafte ik mijn eerste flacon aan.


Ervaringen

De geuren van Marcel's Green Soap vind ik allemaal erg lekker! Ik kan nog niet kiezen welke mijn favoriet is. Gezien ik al verschillende geuren in huis heb (o.a. voor de haarshampoo), koos ik voor deze geur. De zeep schuimt goed en maakt mijn handen goed schoon. Ik gebruik zo min mogelijk zeep om zo lang mogelijk plezier te hebben van dit product én om grondstoffen te besparen. De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled plastic waardoor je het zeeppompje aan het einde van zijn levensduur bij het PMD kunt recyclen. De ingrediënten van de zeep zijn voor minstens 97% biologisch afbreekbaar en bevatten geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. De zeep bevat wel parfum voor het heerlijke geurtje. De zeep geeft geen huidreactie bij mij of mijn bezoekers.


Conclusie

De zeep is voor mij een geschikte oplossing in deze corona tijd. Hygiënisch, ruikt lekker & duurzaam! Ook prettig zijn de beschikbare navulzakken van het merk. Wil je eens een ander geurtje proberen, dan zijn er ook nog de geuren argan & oudh, sinaasappel & jasmijn en sandelhout & kardemon. Wellicht ga ik in het vervolg zoeken naar een nóg neutraler zeep zonder parfum. Mijn motto blijft: 'Less is more'. Voor mijn eigen gebruik blijf ik ook mijn eigen neutrale zeepblokken gebruiken omdat dit duurzamer is dan de pompjes. In een ander artikel geef ik een review over mijn zeepblok ervaringen tot nu toe!


Geschreven door: Tiffany Pergens. Volg mij op Instagram via Transformational Friends of op mijn persoonlijke account om op de hoogte te blijven van de laatste duurzame reviews.


P.S. Dit blog is niet gesponsord door Marcel's Green Soap of andere partijen.


#duurzaamheid#beauty#greensoap #handzeep #review#kersenbloem#argan #getest

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven