Review: Marcel's Green Soap - haarshampoo

Vandaag deelt Tiffany Pergens haar ervaringen over de haarshampoo van Marcel's Green Soap. De volgende producten zijn getest:

Waarom een shampoo bar?

Persoonlijk ben ik gek op zeepjes. Ze geven je badkamer een heerlijke frisse geur. In mijn zoektocht naar een vegan shampoo zonder plastic kwam ik Marcel's Green Soap tegen. Een ecologische shampoo bar zonder plastics, lokaal op te halen bij een winkel in mijn woonplaats, 98% biologisch afbreekbaar én 100% vegan. Door deze omschrijving vond ik het de moeite waard om deze shampoo aan te schaffen. Van vrienden had ik al gehoord hoe lekker deze shampoo ruikt! In het verleden heb ik verschillende haarshampoos geprobeerd zoals de Aromaesti Shampoo en de bekende Aleppo zeep. Bij diverse producten is het onduidelijk hoe duurzaam ze exact zijn. Met mijn gevoelige hoofdhuid ben ik erg vatbaar voor chemische shampoos waardoor 'normale shampoos' al een lange tijd niet meer in mijn badkamer te vinden zijn. Chemische ingrediënten als parabenen, synthetische kleuren en geuren, natrium lauryl sulfaat/natrium laureth sulfaat, formaldehyde en tolueen komen niet meer mijn badkamer in.


  • Geur: Het lekkere aan deze bar vind ik de zeeplucht die door je hele badkamer ruikt. De geur na het wassen is ook top! Mijn favoriete shampoo bar is de Vanille & Kersenbloem variant. Deze geur is net wat lichter dan de argan & oudh. Houd je van een wat zwaarder geurtje, dan is de rode shampoo (argan & oudh) bar wellicht de beste optie voor jou.

  • Schuim: De shampoo schuimt enorm snel. Daar waar bijvoorbeeld de Aleppo zeep niet snel schuimt, werkt deze bar als een tierelier. Zodra de bar een beetje vochtig gemaakt wordt, heb je niet veel meer nodig om je haren in te schuimen.

  • Haarstructuur: De structuur van mijn haar wordt door de shampoo redelijk zacht. Ik gebruik naast een shampoo bar geen hair conditioner. Er bestaat van Marcel's Green Soap ook een 2-1 shampoo. Persoonlijk probeer ik zo min mogelijk producten te gebruiken waardoor ik het alleen bij de bars heb gehouden. Zoals bij iedere shampoo probeer ik 1x per week mijn haren met shampoo te wassen om de natuurlijke balans van de hoofdhuid op peil te houden. Ook maak ik 1 keer in de 3 weken een natuurlijk haarmasker van kokosolie om mijn haren aanvullend zacht te houden. In de testperiode van deze shampoo heb ik dit niet gedaan. Mijn haar werd wel iets wat pluizig waardoor ik na enkele weken wel een maskertje nodig was.

  • Hoofdhuid: Mijn hoofdhuid bleef rustig bij het gebruik van 1x per week in de winter. Hier ben ik dan ook enorm tevreden mee!

  • Ingrediënten: De ingrediënten zijn 98% biologisch afbreekbaar. De shampooflessen van het merk bevatten het ingrediënt SLES maar de bars niet. Aan veel zepen wordt vaak SLS toegevoegd, een synthetisch ingrediënt dat het haar extra laat schuimen. Met deze zeep hoef je je haar niet in te zepen met schadelijke ingrediënten en spoel je ook weinig vervuilends door je gootsteen. Beter voor je lijf én voor de natuur dus. Dit stofje kan ook je huid sterk uitdrogen. Sodium Cocoyl Isethionate is de mildere vervanger in dit product van dit ingrediënt en biologisch afbreekbaar. Ook bevat deze bar géén palmolie, een pluspunt voor mij!

  • Levensduur: De shampoo gaat lang mee voor een prijs van maar liefst €4,99. Ik gebruik de shampoo 1x per week en heb de bar al 2,5 maand. Gaat dus prima!

  • Verpakking: De zeep is verpakt in een papieren schuifbakje. Geen plasticsoep dus, top! Het vraagt vanuit de gebruiker wel om bewust het zeepje te laten drogen. Een nat zeepje gaat namelijk niet in het kartonnendoosje. Voor mij geen enkel probleem!


Conclusie

De 98% biologisch afbreekbaarheid is voor mij een minpuntje. Persoonlijk houd ik van zo min mogelijk ingrediënten, less is more. Parfum & argan kosten extra energie om te maken. De zeep concurreert op mijn duurzaamheidslijstje dan ook met de 100% afbreekbare (maar geurloze) Aleppo zeep. Voorlopig kan ik vooruit met mijn twee shampoobars. Binnenkort volgt een review over het wasmiddel van deze lijn en de handzeep.


Geschreven door: Tiffany Pergens. Volg mij op Instagram via Transformational Friends of op mijn persoonlijke account om op de hoogte te blijven van de laatste duurzame reviews.


P.S. Dit blog is niet gesponsord door Marcel's Green Soap of andere partijen.


#getest #duurzaamheid #beauty #greensoap #haarshampoo #review #kersenbloem #argan
0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven