Review: Happy Brush

Een duurzame tandpasta is een uitdaging. Een 'normale' tandpasta tube gooi je bij het restafval weg en de ingrediënten zijn vaak agressief en bevatten ook vaak microplastics. Dit zou je eigenlijk niet in je mond willen hebben... In mijn zoektocht naar een geschikte duurzame tandpasta heb ik al veel geprobeerd. Vandaag deel ik (Tiffany Pergens) met jullie mijn ervaringen over het merk Happy Brush. Een Duits merk wat zich richt op een duurzamere mondverzorging. Het bedrijf heeft sinds 2019 al meer dan 40 ton plastic bespaart met haar bedrijf en maakt vegan/eco-friendly producten, gaaf! De producten van dit merk zijn verkrijgbaar bij de Duitse drogisterij DM (nog niet in Nederland helaas). Een interessante optie voor lezers die woonachtig zijn in de grensregio. Deze drogisterij heeft veel duurzame opties voor een betaalbaarder prijs dan in Nederland. Leuk om een keertje te ontdekken in Duitsland. Vandaag deelt Tiffany Pergens haar ervaringen met het merk. Zij testte in het afgelopen jaar de volgende twee producten:

Mijn ervaringen

De tandpasta tabletjes worden verkocht in een gerecycled plastic bekertje. Ten opzichte van 'normale' tandpasta kan dit plastic zuiver en goed gescheiden worden. De tabletjes zijn dus uitstekend mee te nemen op reis of je stopt ze in een eigen bakje (zoals op de foto). Het gebruiksgemak van de tabletjes gaat uitstekend. Zodra je je tanden wil gaan poetsen, moet je eerst 1 minuutje op één tabletje kauwen. Hier komt een sterke frisse mint geur. Ik ervaarde het alsof je op een pepermuntje kauwt omdat de tandpasta niet schuimt zoals je wellicht gewend bent. Pas op dat je het dus niet afslikt! De tandpasta bevat namelijk wel fluoride. De eerste paar keren ervaarde ik goede resultaten. Een frisse adem is natuurlijk wel de reden dat wij met ons allen tandpasta gebruiken. Toch ervaarde ik na een wat langer gebruik dat er meer tandplak ontstond. Voor mij een reden om toch over te stappen op een ander product. De producten van Happy Brush zijn enorm in ontwikkeling waardoor ik zeker in de toekomst een nieuwe variant zal uitproberen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de tandpasta van Happy Brush. Deze had bijna geen smaak (ook niet pepermunt) waardoor ik de tandpasta niet fris genoeg vond. Nu zag ik online dat de drogisterij DM deze tandpasta uit de lijn heeft gehaald en vervangen heeft met een nieuwe variant. Ik ben benieuwd of de nieuwe variant wat frisser is want het concept Happy Brush spreekt mij persoonlijk enorm aan!#getest #happybrush #review #ervaringen #tandpasta #zerowaste #minderafval #tanden
0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven