Review: Deodorant The Lekker Company

De zoektocht naar duurzame lifestyle producten is een interessante reis. Tiffany Pergens neemt jullie vandaag mee in haar ervaringen rondom het vinden van een duurzame deodorant. We sprayen, rollen, spuiten, poederen of smeren deodorant massaal meerdere keren per dag onder onze oksels. Het is een goedje dat ons niet laat ruiken en ons laat werken zonder liters zweet te produceren. Door het gebruik van deo voelen we ons zelfverzekerder en hoeven we niet continu onze t-shirts te vervangen. Maar vaak geeft deodorant ook irritaties en heeft het een milieu-impact: veel deo’s gebruiken alcohol, drijfgas, parabenen, synthetische parfums en aluminium chloorhydraat als werkzame bestanddelen. Dit is iets wat de oksels maar mondjesmaat toestaan; met als resultaat een branderig gevoel, rode oksels, gele vlekken in je kleren en jeuk. Oh; en we blijven er ook nog van zweten. Nee, dan gebruiken we liever een natuurlijke deodorant zonder troep. In de zoektocht naar een goede én duurzame deodorant kwam Tiffany Pergens uit op het merk The Lekker Company.

Een duurzame deodorant

In de 'standaard' deodoranten zitten veel soorten ingrediënten waarvan ik nooit wist wat ze exact nu deden. Ook zijn de meeste cosmetica producten nog steeds verpakt in plastic. Vanuit mijn uitgangspunt 'less is more' bleef ik zoeken naar een natuurlijke deo. Mijn randvoorwaarden waren: het moet plasticvrij zijn, de ingrediënten moeten snel duidelijk zijn en de deo moet uiteraard ook zijn werk doen. Na een lange Google zoektocht was mijn eigen conclusie om The Lekker Company eens te proberen. Van een vriendin kreeg ik de tip om de geur peppermint & rosemary te kopen, so I did!


Ervaringen

Bij de Albert Heijn heb ik mijn eerste potje gekocht. Online is het product ook op verschillende websites verkrijgbaar. Persoonlijk kies ik voor de inkoop bij mijn lokale supermarkt, dit scheelt weer in mijn CO2-afdruk.


Ingrediënten: Helemaal top aan dit merk vind ik de natuurlijke ingrediënten. Dit zijn: zuiveringszout, maiszetmeel, biologische Shea boter, biologische Kokosolie, koolzaadwas, lavendelolie, vitamine E en zonnebloemolie. Geen gekke ingrediënten dus en natuurvriendelijk.


Geur: De geur van het potje ruikt met name naar pepermunt. De rozemarijn lucht vind ik persoonlijk wat minder sterk naar voren komen, voor mij geen probleem.


Werking: De deodorant werkt perfect. Dagelijks breng ik de deodorant aan op een schone en onthaarde huid waardoor de deodorant goed kan intrekken. De deodorant laat geen sporen na en maakt geen vlekken in mijn kleding, ideaal! Met deze deodorant kun je de dag fris doorkomen.


Verpakking: De verpakking is volledig van papier. Met deze aankoop ontstaat dus geen plastic soep meer, weer een pluspunt!


Gebruik: Het potje is gemakkelijk mee te nemen en dus zeer gemakkelijk op reis. Ook smeert de deodorant goed uit en kost het evenveel tijd als het gebruik van een deo-roller. Ook laat het op de huid geen irritaties achter.


Conclusie

Ik was direct verkocht van deze deodorant en tot op de dag van vandaag zeer te spreken over dit product. Een heerlijk merk, duurzaam en volledig natuurlijk. De andere 3 geuren van het merk wil ik op termijn ook eens proberen maar eerst eens deze opmaken.


Geschreven door: Tiffany Pergens.

Volg mij op Instagram via Transformational Friends of op mijn persoonlijke account om op de hoogte te blijven van de laatste duurzame reviews.


P.S. Dit blog is niet gesponsord door The Lekker Company of andere partijen.

#getest #duurzamedeo #review #thelekkercompany #zerowaste #duurzameproducten

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven