Duurzame gadgets om cadeau te geven

Verschillende duurzame gadgets zijn onmisbaar in ons huishouden. Ter inspiratie delen we met jou verschillende gadgets die jij jezelf of een ander cadeau kunt doen.


Waka Wake Powerbank: Als je een echte reiziger bent, is de Waka Waka powerbank een must-have. De WakaWaka Powerbank bezit een zaklamp, een accu om bijvoorbeeld je telefoon of tablet op te laden en een zonnepaneel om anytime jouw apparatuur van stroom te voorzien. Tevens i het materiaal waterbestendig, voorbereid op harde schokken en hoge temperaturen. Handig & duurzaam! Tegelijkertijd maak je met deze aankoop elektriciteit voor iemand elders op de wereld toegankelijk.


Douche wekker: Om bewust om te gaan met het watergebruik in de douche, bestaan er verschillende douchewekkers. Een goed middel om huisgenoten of het gezin ook bewuster te maken van hun watergebruik.


Bee Wraps: Handig om voedsel in te pakken en onderweg mee te nemen. Bee wraps zijn een alternatief voor plastic folie.

Waterbespaarder: Een waterbespaarder hoort thuis in een duurzaam huishouden. In 1 minuut kan er zo'n 15L water in het riool verdwijnen bij dagelijkse handelingen als tandenpoetsen en handenwassen. In West-Europa gebruikt één persoon gemiddeld 135L (drink)water per dag, in één jaar tijd is dat zo'n 50.000L. Om zo bewust mogelijk om te gaan met ons vitale water, kan dit gadget van Nederlandse bodem niet ontbreken in jouw huishouden.


Duurzame drinkbeker: Een duurzame drinkbeker kan niet ontbreken om duurzaam te leven. Er zijn verschillende merken in omloop zoals Clima Bottle, BE E Bottle en nog vele anderen.


Foodsavers: Onmisbaar in de keuken zijn de zogenoemde 'foodsavers'. Niet langer meer plastic zakjes, vershoudfolies of aluminiumfolie. Ook het checken waard zijn de 'foodhuggers' die steeds populairder worden.


Zero waste badkamerset: Herbruikbare wattenschijfjes, herbruikbare wattenstaafjes en geen plastic tandenborstels meer behoren tot de badkamer van een groene toekomst. Online vind je verschillende aanbieders die duurzame producten aanbieden. Combineer het met een lekkere duurzame zeep van Lush en jouw gift is compleet!


Leuke winkels om meer inspiratie op te doen, zijn: WAAR, Dille & Kamille, Eco-logisch, Ecomondo en Bol.com.


Geschreven door: Tiffany Pergens (juli 2021).

#gadgets #duurzaam #klimaat #reizen #cadeau #groen
0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven