Organiseer een duurzame teamdag

Een teamdag is een mooi moment om jouw team bewuster stil te laten staan bij wat duurzaamheid nu precies is en wat duurzaamheid voor hen betekent. Door jouw team op deze dag mee te nemen in het belang van een duurzame wereld, kun jij de mindset van jouw team verduurzamen. Ben jij op zoek naar een duurzaam programma voor jouw teamdag? In dit artikel deel ik drie ideeën om het programma van jouw teamdag duurzaam vorm te geven.

Idee 1: Natuurwandeling

Een natuurwandeling biedt een uitgelezen kans om samen met jouw team stil te staan bij de natuurlijke omgeving.. Technieken vanuit 'forest bathing' kunnen opgenomen worden in deze natuurwandeling om jouw team zich te laten verbinden met de natuur en met elkaar. Wil jij hier meer over weten? Lees dan dit artikel.


Idee 2: Vega(n) kookworkshop

Een laagdrempelige manier om te experimenteren met duurzame voeding, is een kookworkshop. Kies een leuke locatie uit waar jij met jouw team de vegan keuken verder kunt ontdekken. Zo kunnen jullie zelf vegan pizza's maken waarbij lokale groentes gebruikt worden.


Idee 3: Lessen uit de natuur

We kunnen als mens ontzettend veel leren over onze natuurlijke omgeving. Lessen uit de natuur kunnen we ook toepassen op hoe wij als team functioneren. Een voorbeeld hiervan is: hoe groter de diversiteit, hoe sterker het ecosysteem. Dit kunnen we ook terug zien in onze teams. Hoe meer diversiteit, hoe sterker een team.


Wil jij meer weten of je laten ontzorgen in het organiseren van een duurzame teamdag? Transformational Friends organiseert volledig verzorgde duurzame teamdagen op maat voor organisaties. Wil jij ook jouw teamleden meenemen naar een duurzame mindset? Lees hier meer over 'Een duurzame teamdag' en neem contact met mij op om de mogelijkheden om jouw teamdag zo optimaal mogelijk vorm te geven.


Geschreven door: Tiffany Pergens.


#duurzaamheid #teambuilding #organisaties #mindset #work #werk #overheden #bedrijven #teamdag #teams #ideeën

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven