DUURZAAMHEIDSTEAM

Veranker duurzaamheid in de mindset van jouw organisatie

Team meeting

Samen met medewerkers duurzaamheid verankeren in het DNA van jouw organisatie.

Het team

Wil jij jouw medewerkers actiever verbinden aan de duurzaamheidsopgave waar jouw organisatie voor staat? En de ideeën en expertise van jouw personeel inzetten om jouw organisatie sneller te verduurzamen? Door de introductie van een intern duurzaamheidsteam wordt duurzaamheid verankerd in de mindset van jouw organisatie. Duurzaam denken en doen wordt vanzelfsprekend. Het duurzaamheidsteam is gericht op het verduurzamen van de mindset van medewerkers. Het team bestaat uit ambassadeurs vanuit verschillende afdelingen in de organisatie die duurzaamheid een uniek podium geven in de organisatie en duurzame kansen signaleren. Vanuit Transformational Friends wordt het team opgestart en voor een bepaalde periode begeleid om zo zelfsturend te zijn na afloop van dit duurzaamheidstraject.

Voor wie?

Organisaties die duurzaamheid in het DNA van hun organisatie willen verankeren.

Resultaten

 • Een functionerend intern team wat zich inzet om jouw organisatie te verduurzamen;

 • In de organisatie ontstaat een gedeelde taal over duurzaamheid;

 • De organisatie bezit een duurzame mindset;

 • In de organisatie zit energie vanuit collega's op het thema duurzaamheid;

 • De organisatie bezit een overzicht van duurzame activiteiten en maatregelen;

 • Een duurzaam imago voor jouw klanten en partners.

Veranker een duurzame mindset in jouw organisatie

Uitgangspunten

 • Duurzame keuzes zijn leidend

 • Gericht op persoonlijke drijfveren en krachten

 • Inspiratie en perspectief bieden aan individuen in organisaties

 • Gericht op het realiseren van zelfsturende individuen en teams

 • Samen vertragen om stil te staan bij wat we precies bedoelen

 • Het samenbrengen en integraal verbinden van verschillende perspectieven

Aanpak

1. Intake met management team: Tijdens de intake wordt het interne duurzaamheidsbeleid en de verwachtingen vanuit het management besproken. Deze sessie zal 2,5 uur duren zodat zo goed mogelijk maatwerk aan de organisatie geleverd kan worden.

2. Presentatie aanpak duurzaamheidsteam: Op basis van de intake wordt een strategie gepresenteerd aan het management om het interne duurzaamheidsteam op te starten. Deze interne sessie duurt 2 uur. Ter voorbereiding wordt een inventarisatie van acties en ambities op de werkvloer uitgevoerd door de gehele organisatie.

 

3. Kick-off duurzaamheidsteam: Het duurzaamheidsteam wordt gelanceerd in de organisatie. Medewerkers ontvangen een toelichting op de interne duurzaamheidsdoelen en samenstelling van het duurzaamheidsteam. Medewerkers kunnen hun interesse kenbaar maken en deel uitmaken als ambassadeur van het team. Ook worden de medewerkers meegenomen in wat duurzaamheid exact betekent en hoe zij kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie. Deze sessie duurt 4 uur.

 

4. Verdiepingssessies duurzaamheidsteam: De duurzaamheidsambassadeurs gaan aan de slag met de duurzame doelstellingen vanuit de organisatie. Dit deel bestaat uit verschillende sessies (afhankelijk van de organisatiegrootte) met als resultaat: een planning met lopende en nieuwe duurzame activiteiten voor medewerkers. Doel van deze verdiepingssessies is om het duurzaamheidsteam zelfsturend te maken. Samen realiseren we de duurzaamheidsambities die intern leven onder medewerkers en verwacht worden vanuit het management.

 

5. Evaluatie: De ambassadeurs van het duurzaamheidsteam en het management evalueren de resultaten van het duurzaamheidsteam en bespreken de ervaringen. Wat is er veranderd, waar liepen we tegen aan en hoe kunnen we elkaar in de toekomst daarbij helpen? Deze sessie duurt 2 uur en gekeken wordt of het team zelfstandig kan opereren en het traject wordt afgerond.

Investering

Op aanvraag.

Locatie

Het traject vindt plaats in de organisatie.

Duur traject

In overleg. De duur van een gemiddeld traject is 4 maanden.

Boeking

Neem contact met mij op om een traject te boeken.

Image by Jason Leem

TRANSFORMEERT JOUW ORGANISATIE MEE?